Wegetariańskie parpadele

Szybkie i smaczne danie dla pań :)

Składniki:
-makaron parpadele
-ser kozi w kawałku
-ser plesniowy
-ser parmezan
-pomidorki cherry
-pomidory suszone
-czosnek suszony w płatkach
-dwa rodzaje oliwek
-kilka listków rucoli
-oliwa z oliwek


Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. W między czasie dosłownie przez 2-3 minutki podsmażamy pomidorki cherry z płatkami czosnku suszonego i kilkoma listkami rucoli na pataleni na bardzo nie wielkiej ilości oliwy z oliwek. Do podsmażonych pomidorków,rucoli i  czosnku dodajemy drobno pokrojony ser pleśniowy, oliwki i pomidory suszone.

Nakładamy na nalerz ugotowany makaron i polewamy sosem jak wyżej.

Przed podaniem dania na tarce ścieramy parmezan i ser kozi którym posypujemy makaron z sosem.

Mozna udekorować przed podaniem natka pietruszki. Można też dodać kapary chociaż ja osobiście wolę bez :)

Wszystko skrapiamy solidną ilością oliwy z oliwek. Makaron musi być w niej skąpany.

Palce lizać :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz